چند نکته راجع به آمار انتخابات

ساخت وبلاگ

این توئیت حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر روحانی هست که قبل از نتیجه ی قطعی گفته بود 62 درصد از 42 میلیون رای ، مربوط به روحانیه. در حالیکه بعدا یک میلیون از این آراء کم شد! 

1_ امسال نتایج انتخابات، به جایی که از 1 بامداد یا 6 صبح به صورت تدریجی اعلام بشه، خیلی دیر اعلام شد و گفتند که منتظر اعلام تائید از جانب شورای نگهبان هستیم و نهایتا 9 و نیم صبح، اولین نتایج آراء رو اعلام کردند.

درحالیکه قبلش به صورت غیررسمی در ساعت 8 صبح همه ی کانال های خبری دو طرف، حتی کانال "قرارگاه سایبری عمار" وابسته به یک نهاد امنیتی، از آراء 25 میلیونی روحانی به 15 میلیونی رئیسی خبر میدادند. تا اینکه در نهایت به طور رسمی گفتند: روحانی 23 و نیم میلیون در مقابل نزدیک 16 میلیونِ رئیسی، رای آورد. یعنی از 62 درصد، رسید به 57 درصد. از اون طرف آراء باطله به طرز بی سابقه ای از مجموع آراء میرسلیم و هاشمی طبا بیشتر شد و به 1 میلیون و 190 هزار رسید! 

از اونجایی که در اصفهان هم ابتدا اعلام کرده بودند که نماینده ی اصلاح طلب برای میاندوره ای مجلس، انتخاب شده و یکدفعه گفتند که 170 هزار رای باطل شده و به جاش حسن کامران (اصولگرا) به مجلس میره، فکر می کنم در اینجا هم یکسری از آراء آقای روحانی رو که نزدیک 25 میلیون بوده، به بهانه ی نداشتن مهر و امضا، باطل کردند و رای ها به 23 و نیم رسیده.

هدف از این کار مشخصه، اولا میخواستند از قاطعیت رای روحانی و 62 درصد کم بشه، درست مثل سال 92 که مقداری از رای روحانی رو کم کردند و به لب مرز و کمی  بیشتر از 50 درصد آوردند تا بگن: ما اگر می خواستیم 250 هزار رای رو نمی شمردیم، اما اهل تقلب نیستیم! ثانیا این رای، تداعی کننده ی رایی بود که به صورت قلابی برای احمدی نژاد در سال 88 قرائت کردند. نمی خواستند که این بار روحانی 25 میلیونی، بالاتر از رئیس جمهور محبوبشون باشه! سال 94 هم، با اینکه مردم آقای جنتی رو حذف کرده بودند، ولی با همین ترفند ها، بالاخره ایشون رو به عنوان نفر سی ام وارد مجلس خبرگان کردند!

2_ این انتخابات هم نشون داد که به راحتی در سال 88 تقلب کردند، چون اولا با این همه تبلیغ و فراخوان اپوزیسیون و تحریمی و ها و غیره، نهایتا 73 درصد مردم در انتخابات شرکت کردند، و باتوجه به دوقطبی مشابه، چطور ممکنه که در سال 88، 85 درصد مردم شرکت کرده باشند؟ ثانیا یکی مثل هاشمی طبا، بدون هیچ تبلیغات و برنامه ریزی و هواداری، 215 هزار رای آورده، چطور میشه باور کرد که کروبی با این همه کمپین و حزب اعتماد ملی و فعالیت، کمتر از این مقدار رای آورده باشه؟ ثالثا آراء اصولگرایان در همه ی انتخابات ها همین مقدار بود: سال 84: 17 میلیون، سال 92: 16 میلیون، الان هم 16 میلیون. یهو سال 88 با اون موجی که به نفع میرحسین بود، شد 25 میلیون؟!! رابعا فضا امنیتی نشد، به ستاد روحانی حمله نشد، روز انتخابات هیچ کانال و سایت اصولگرایی، حرف از پیروزی رئیسی نزد، اس ام اس و اینترنت قطع نشد.

3_ این 15 و نیم میلیون رایی که به رئیسی دادند همه اصولگرای تندرو نیستند. به نظر من 4 میلیون اصولگرای با تفکرات داعشی(علم الهدایی) داریم که سال 92 به سعید جلیلی رای دادند و 4 میلیون اصولگرای میانه رو که طرفداران معمولیِ رهبری هستند. 7 و نیم میلیونِ بقیه، قشر محروم جامعه هستند که به خاطر وعده ی 3 برابر کردن یارانه ها، به آقای رئیسی رای دادند نه به خاطر مسائل سیاسی.  با این حال همین مقدار هم که جذب یک آدم با چهره ی قضائی شدند، خیلی خطرناکه و نشون میده که این گروه های تندرو، با همین پشتوانه ی مردمی (اگرچه اقلیت باشه) به سرکوب مخالفین می پردازند. همچنان باید با قشر مذهبی و سنتی جامعه صحبت کرد تا بدونن که این افراد، خیلی بیشتر به دین ضربه وارد می کنند و اتفاقا روحانی و خاتمی که نماد "اسلام رحمانی" هستند، برای قشر مذهبی مفیدترند تا امثال رئیسی یا جلیلی.

4_ برطبق آمار، 17 میلیون نفر در انتخابات شرکت نکردند و این تعداد از رای آقای رئیسی بیشتره. مشارکت در انتخابات امسال (73 درصد) با سال 92 (72 درصد) تقریبا برابر بود. به نظر من در سال 92 ، خیلی از سیاسیون به خاطر ابهام راجع به سال 88 و عدم اطمینان به انتخابات، اصلا شرکت نکردند، در عوض امسال سیاسیشون و تحریمی ها مشارکت گسترده داشتند، اما این بار قشر فرودست جامعه انتخابات رو تحریم کردند.

هدف جریان اصولگرا از آوردن قالیباف این بود که با تخریب مالیِ روحانی، در واقع از آمار مشارکت قشر مستضعف کم کنه تا روحانی با رای کم به مرحله ی دوم بره. قالیباف با تمام تخریبی که کرد، بازهم نتونست میزان مشارکت رو خیلی پایین بیاره.

5_ با تمام این احوال، این رای 23 میلیون نفر به روحانی، بسیار معنادار و  یک رفراندوم اقتصادی / سیاسیه. یعنی در این کشور خاورمیانه ای، اکثر جمعیت، انسان های تحصیلکرده و با شعور و فهمیده ان که در مقابل وعده ی بسیار اغواکننده ی "سه برابر شدن یارانه ها" ، نه گفتند، درست مثل مردم کشور سوئیس! و از طرفی این مقدار آدم روشنفکر و معتدل و خواستار تغییر وضعیت موجود داریم.

.............

پ.ن: در مورد امیر تتلو و حمایتش از رئیسی هم خواهم نوشت.

.:: تیکه کلام ::....
ما را در سایت .:: تیکه کلام ::. دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mtikkekalama بازدید : 47 تاريخ : سه شنبه 9 خرداد 1396 ساعت: 8:02