کابینه ی رئیس جمهور یا کابینه ی رهبر؟

ساخت وبلاگ

بالاخره کابینه دولت دوم روحانی هم به مجلس معرفی شد و به جز دو وزیر پیشنهادی، بقیه رای اعتماد گرفتند. به نظر من وزرای خارجه(ظریف)، نفت(زنگنه)، بهداشت(قاضی زاده هاشمی) و کشاورزی(حجتی)، قوی ترین وزرای ممکن در نظام جمهوری اسلامی هستند و اکثر مردم از عملکرد این وزرا رضایت دارند. 

اما جالب اینجاست که وزرایی که مورد انتقاد و نظر منفی مستقیم رهبری قرار داشتند، در این دولت حضور ندارند. اولی صالحی امیری(وزیر ارشاد) بود که رهبری اصطلاح معروف "آتش به اختیار" رو علیهش به کار برد! و به جاش عباس صالحی (معاونش) انتخاب شد. کسی که در سخنانش برای دفاع در مجلس گفته: «خداوندا، یاری‌ام کن تا نگرانی‌های فرهنگی مقام معظم رهبری را به نوید و قوت فرهنگی بدل سازم.» (اینجا) بیچاره هنرمندا و اهالی فرهنگ که قرار هست دغدغه ی رهبری و مراجع اجرا بشه، یعنی دیگه خبری از مجوز کنسرت و فیلم های خوب نیست!

نفر دوم دانش آشتیانی (وزیر آموزش و پرورش) بود که رهبری شخصا بحث سند 2030 رو وسط انتخابات ریاست جمهوری بر علیه روحانی مطرح کرد، و در نهایت هم سند ملغی و وزیر تعویض شد. در مورد وزارت علوم هم، گفته شده که تا حالا 9 گزینه توسط روحانی معرفی شدند که رهبری وتو کرده و به همین دلیل هنوز تکلیف این وزارتخونه مشخص نیست! 

اما آقای روحانی گفته بود: "خیلی تمایل داشتم که در دولت دوازدهم سه زن را به عنوان وزیر معرفی کنم، افراد و جایگاهشان را هم در نظر گرفته بودم، که نشد." نه تنها معرفی نشدن خانم ها برای وزارت به خاطر نظر منفی رهبری بود، بلکه حذف خانم مولاوردی از معاونت امور زنان هم به خاطر مخالفت رهبری با مواضع اصلاح طلبانه ی ایشون بود.

اما ضعیف ترین و سطح پایین ترین وزرای دولت:

1_ وزیر کشور، رحمانی فضلی:

در مورد ایشون تا حالا خیلی صحبت شده، فقط برای اینکه بدونیم ایشون در چه سطح و مرحله ای هست، کافیه ببینیم آیا معاون فعلی صدا و سیما رو میشناسیم یا نه؟ رزومه ی رحمانی فضلی تا پیش از وزارت کشور(در سطح معاونت صدا و سیما) به قدری پایین هست که آدم اصلا باورش نمیشه یک همچین آدمی به عنوان اصلی ترین وزیر کابینه ی روحانی (نه کابینه ی لاریجانی) انتخاب شده! کسی که به صراحت در مصاحبه ش با اخبار بیست و سی گفته بود: "با گشت ارشاد موافقم"! و عملکردش در انتخابات رو دیدیم. اما قطعا ایشون هم مورد حمایت رهبری هست.

2_ وزیر دفاع، امیر حاتمی:

 

وقتی رزومه ی این وزیر رو خوندم(اینجا)، خیلی تعجب کردم:  متولد ۱۳۴۵- زنجان (۵۱ ساله)

بعد از جنگ فرمانده یگان‌های ارتش در مناطق عملیاتی شمال غرب و غرب کشور بود. در سال ۱۳۷۷ یعنی زمانی که فقط ۳۲ سال داشته با دو درجه ترفیع از سوی رهبری از سرهنگ دومی به سرتیب دومی ارتقا پیدا کرده و به معاونت اطلاعات فرماندهی کل ارتش منصوب شده تا سال 85 دراین سمت بوده. امیر حاتمی در سال 85 به معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح منصوب میشه و قبل از 40 سالگی به درجه ی سرتیپ تمامی ارتقا پیدا میکنه!!

(توضیح بدم که درجات نظامی در ایران به ترتیب از بالا به پایین اینها هستند: سرلشکر، سرتیپ تمام، سرتیپ دوم، سرهنگ تمام، سرهنگ دوم، سرگرد و درجات پایین تر.)

یعنی حساب کنید این همه امیر ارتش یا سردار سپاه که از دوران جنگ درجات سرتیپی دارند و سوابقی در حد فرماندهی نیرو، لشکر یا تیپ دارند یا در خود وزارت دفاع یا نیروهای مسلح جزو افراد رده بالای نظامی بودند، انتخاب نشدند، اما فردی با این رزومه ی بسیار ضعیف و بدون حضور در جبهه و جنگ، یکدفعه به عنوان وزیر دفاع انتخاب شده!!

البته در دولت احمدی نژاد هم وزیران دفاعی با همین رزومه ی پایین انتخاب شده بودند، ولی از روحانی که به مراتب با تجربه تر از احمدی نژاد هست و گفته بود: "والله اگر افراد شایسته تری رو میشناختم معرفی می کردم"، انتظار چنین انتخابی نمیرفت.

3_ وزیر ارتباطات، آذری جهرمی:

در مورد آذری جهرمی هم زیاد گفته شده. اینکه یک نیروی دست چندم اطلاعاتی که معاونت شنود وزارت اطلاعات رو برعهده داشته، یکدفعه وزیر ارتباطات بشه و وزارت اطلاعات هم بیانیه ای در حمایت بده و بیست و سی هم ریپرتاژش رو بره، از عجایبه. یعنی واقعا این همه نیروی جوونِ نخبه در حوزه ی آی تی و فناوری اطلاعات وجود نداشت که آقای روحانی این فرد رو برای سمت وزارت انتخاب کرده؟

آذری جهرمی هم در سخنانش برای رای اعتماد گفته: «دکترین ما در عرصه فضای مجازی یک دکترین بیشتر نیست و آن دکترین مقام معظم رهبری است.» یعنی باید فاتحه ی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی رو خوند!

4_ وزیر ورزش و جوانان، مسعود سلطانی فر:

متولد ۱۳۳۸- تهران (۵۸ ساله)، دارای مدرک فوق لیسانس علوم سیاسی، استاندار چند استان، عضو شورای شهر تهران، رئیس سازمان گردشگری!

من موندم رشته ی تحصیلی سلطانی فر به ورزش مربوطه یا سابقه ی سیاسیش؟ موندم سن سلطانی فر به یک جوون می خوره یا هیکلش به یک ورزشکار؟ آخه مگه دورهمیه که یکی هم برای سازمان گردشگری مناسب باشه هم برای وزارت ورزش؟ و جالب اینجاست که حتی یک نماینده هم در مخالفت با ایشون صحبت نکرده!

............

این کابینه، اصلا کابینه ی 24 میلیون رای دهنده به روحانی نیست و روحانی خیلی ها رو نا امید کرد. گفته میشه که علت عقب نشینی روحانی از وعده هاش و چینش این کابینه که مورد حمایت رهبری و مراجع تقلید و اصولگرایان هست، دورخیز روحانی برای رهبری آینده ست. 

.:: تیکه کلام ::....
ما را در سایت .:: تیکه کلام ::. دنبال می کنید

برچسب : کابینه,رئیس,جمهور,کابینه,رهبر؟, نویسنده : mtikkekalama بازدید : 47 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1396 ساعت: 13:56